+36 20 512 0610 g.bondar@gdn-ingatlan.hu

technológia

Ami már bizonyított, de nem látszik…

 

Maximális ügyfélelégedettség

Garantált minőség

Kiváló ár-érték arány

Több éves tapasztalat

Épületszerkezet

Alapkoncepció

 

 • Könnyen, gyorsan építhető épület
 • Innovatív szerkezet: Víz és villanyvezetékek könnyedén vezethetőek a falakban, közel hőhídmentes épület zárt hőburkot képezve
 • Versenyképes ár
 • Energiatakarékos épületszerkezet

Hőtechnika

 

 • Rácsos falszerkezet „U értéke”: 0,185
 • Födémszerkezet „U értéke”: 0,185
 • AA++ kategória is elérhető megfelelő gépészettel

Építési fázisok – Szerkezetkész épület

 

 • Alapozás
 • Rácsostartó szerkezet belső OSB burkolattal
 • Szeglemezes tetőszerkezet, tetszőleges fedéssel (cserép vagy zsindely)
 • Külső nyílászárók, gipszkarton válaszfalak egy oldali borítással.
 • Víz, csatorna, villany alapszerelés
 • Külső OSB, Isocell befújt hőszigetelés

A szerkezetről bővebben

A piacon lévő könnyűszerkezetes épületekhez képest teljesen újszerű, nagy szilárdságú, fokozottan energiatakarékos, állékonyságú, újrahasznosítható épületszerkezet. Ezek mellett könnyen és gyorsan, „LEGO szerűen” szerelhető, így megkönnyítve a szerelést a kevésbé gyakorlottak számára is. Egy átlagos egyszintes (kb. 150 m2 nettó alapterületű) családi ház falszerkezete akár két ember egy heti munkájával összeszerelhető.

A szerkezet legfőbb elemei a rácsos-tartó oszlopok, melyek nemcsak fokozott teherbírással rendelkeznek, hanem hőhidasságuk is a lehető legkisebbre csökken a külső és belső oldalt összekötő csekély felületek által. A teljes falszerkezet 31 cm vastag, melynek „U” értéke 10 cm-es külső polieszter hőszigeteléssel 0,185 W/m2K.

A tartók felületkezelése „KTL” vizes bázisú, katódos merítőkádas, szárítókályhában ráégetett festékbevonat, tehát a technológia környezetbarát és az eredmény a hosszú élettartam és a magas minőség.

Az építés egyszerűségét és gyorsaságát segíti, hogy a falszerkezetben minden szükséges vezeték a külső borítás előtt elhelyezhető vésés, fúrás nélkül.

A szerkezetállítás folyamata 

A rácsos-tartókat egy „U” profilba kell állítani, ebben a profilban az oszlopok helyén előre elkészített furatok vannak. Minden oszlopot ezen a furatok keresztül úgynevezett alapcsavarral a betonba kell rögzíteni. Az oszlopok tetejére is ugyanolyan „U” profilok kerülnek, és ezek bitosítják, hogy a falak függőlegesek és egyenesek legyenek. A tartók kívül-belül OSB borítást kapnak. A két OSB burkolat közé „Isocell” szigetelés kerül befújásra, ami minden kis hézagot kitölt. Belül tűzgátló, a vizes helyiségekben impregnált gipszkarton burkolat készül, kívül pedig 10-15 cm polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés csökkenti „0” közelébe a szerkezet
hőhidasságát. Figyelmet kell fordítani az épület fokozott légzárására az illesztési hézagok, kapcsolók stb. tömítésére.

Többszintes épület építése esetén a közbenső födém készülhet akár fából, akár fémből. Amennyiben fémből készül, érdemes „C” acél profilokat alkalmazni, melyekre vastag OSB borítás után – akárcsak az alsó szinten – estrichbeton felület készíthető. Így kiküszöbölhető a sztereotípiaként ismert könnyűszerkezetes kongása a háznak. Ezt a hatást erősíti a betonozás előtt lerakott lépésálló polisztirol hőszigetelés, valamint az esetleges utólagosan befújt szigetelés a födémgerendák közében.

Az épületeket jellemzően Qualitherm mennyezet- és padlófűtés kombinációjával, levegő-víz hőszivattyúval építjük, így egy 150 m2 alapterületű, szabadon álló családi ház fűtési, hűtési és HMV előállítási költsége havi átalányban 7500 forint körül alakul.

Célunk

Saját kivitelezési kapacitásunk korlátozottsága miatt, szeretnénk olyan partnereket találni, akik Qualitherm kömmyűszerkezetes épületek kivitelezését vállalnák akár saját megrendelések esetében, akár általunk közvetített munkákon. A megfelelő szakmai segítséget minden esetben biztosítjuk.

Végeredmények képekben

Írjon nekünk

Írja le az üzenetét, vagy kérjen időpontot egy személyes találkozóra!

Hívjon

+36 20 512 0610

Elérhetőség

2014 Csobánka Panoráma utca 12.

Email

g.bondar@gdn-ingatlan.hu

Telefon

+36 20 512 0610