+36 20 512 0610 g.bondar@gdn-ingatlan.hu

Az építész

A gyakorlati ismeretek nélkül szinte lehetetlen jó házat tervezni…

 

Maximális ügyfélelégedettség

Garantált minőség

Kiváló ár-érték arány

Több éves tapasztalat

Az építész

Marton Géza építész

 

 

A tervezéshez nem elég az egyetemen megszerzett tudás. A gyakorlati ismeretek nélkül szinte lehetetlen jó házat tervezni. Én már az egyetem alatt elkezdtem tervezőirodákban dolgozni (számítógépes tervfeldolgozás), neves építészekkel, belsőépítészekkel.

A két tudás ötvözését kezdtem el kamatoztatni a saját tervezéseknél, melyet az ügyfelek sokszínű igényei még több tanulásra késztettek. A tervezésekkel párhuzamosan jöttek a kivitelezések, melyek az elméleti és a gyakorlati tudást összehangolták.

Több mint ezer projektben vettem eddig részt. Családi házak, irodaházak tervezése, luxus villák tervezése, belsőépítészete. Éttermek belsőépítészete (Pomo D’oro étterem), Nemzeti Színház belsőépítészeti munkarész feldolgozása, Művészetek Palotájában belsőépítészeti munkarész feldolgozása. Társasházak tervezése, kivitelezése.

 

Csobánka-Panoráma utca

A Panoráma utca nem véletlenül kapta a nevét. Gyönyörű kilátás nyílik a szemben lévő hegyre, az Oszoly-csúcsra. A tervezés alapelgondolása a kilátás, a panoráma biztosítása mind a négy épület mind a nyolc lakásából. Költséghatékony és igényes épületek születtek a fenti adottságok figyelembevételével.

Az épületek körvonala hamar formát öltött, hiszen az emeleti teraszok kialakítása elengedhetetlenné vált. Az épületek elhelyezése pedig az előírásoknak megfelelően alakultak. Így a házankénti „L” alak tudta biztosítani a kért „kilátási” igényeket.

Az épület stílusát Csobánka és a helyi nevezetesebb épületek adták. Az épületek villa jellegű lakóépület hangulatát teremtik meg. Az alapszín minden háznál egyforma, de a megkülönböztethetőséget egy-egy pasztell színű felülettel biztosítottuk.

Technológia

A következő lépés a szerkezeti kialakítás, mely az egyik legkorszerűbb technológiával került meghatározásra.

Több évtizede foglalkozom könnyűszerkezetes, illetve egyedi építési rendszerekkel.

A könnyűszerkezetes épületeknek sok előnye van a hagyományos építési rendszerekkel szemben.

A jelenlegi szerkezet egyedi a könnyűszerkezetek között, illetve a fémszerkezetűek között is. A hőszigetelési értékén kívül a rácsostartó szerkezetileg is tökéletes kialakítás.

 Az Innovációs elismerést nyert szabadalom, önmagában egy tökéletes rácsostartó.

 

De ezzel az „egyszerű” rácsostartóval szinte hőhídmentes tartószerkezetet értek el. A szerkezeti 17 cm-es vastagság szinte csak hőszigetelés. A homlokzati 10 cm-es dryvit hőszigetelés ehhez még hozzájön, azaz a külső térelhatároló falazat 27 cm hőszigetelés.

A födémszerkezetbe szintén azonos technológiával kerül be a szigetelés az emeleti terasznál és a lezáró álmennyezet fölé is.

A szerkezet gyorsan felépíthető, száraz technológia. Az épületbe így a lehető legkevesebb nedvesség kerül építés közben. A rácsostartó kialakítása lehetővé teszi az egyszerű elektromos és gépészeti szerelést is.

A technológia a 3-5 bár nyomással befújt hőszigetelő celluloidot minden kis lyukba eljuttatja, így nem marad lehetőség hőhíd kialakulására.

A szerkezet így önmagában biztosítja az üzemeltetési költség alacsonyan tartását. A választás ezért is esett erre a szerkezetre.

Írjon nekünk

Írja le az üzenetét, vagy kérjen időpontot egy személyes találkozóra!

Hívjon

+36 20 512 0610

Elérhetőség

2014 Csobánka Panoráma utca 12.

Email

g.bondar@gdn-ingatlan.hu

Telefon

+36 20 512 0610